Магазин «Osvito» :


Магазин «Osvito» - товары для обучения, развития и дома. Большой ассортимент, который постоянно растет, доступные цены, индивидуальный подход к каждому заказу, доставка в любой населенный пункт Украины, профессиональная консультация наших специалистов, гарантия, специальные предложения для оптовых покупателей, скидки для постоянных клиентов.
Доставка товаров осуществляется по налаженной и отработанной схеме, товары приходят точно в срок в целости и сохранности, г. Киев, Днепропетровск, Одесса, Харьков,  Запорожье, Николаев, Луцк, Сумы, Львов, Тернополь, Кривой Рог, Херсон, Винница, Черновцы, Чернигов, Полтава и многие другие. 

 

Главная/ Новости

Новости


Igry
11 апр. 2020

Які бувають настільні ігри

У світі налічується величезна кількість настільних ігор. Ще з незапам'ятних часів люди винаходили розваги, розвиваючі та пригодницькі, і в результаті придумали такий спосіб прибрати нудьгу.

Класифікація

Класифікувати настільні ігри можна за кількома ознаками.

По функції

Та чи інша гра включає в себе одну або кілька функцій. Налічується чотири види таких категорій. До них відносяться комунікативна, азартна, дозвільна і навчальна. Але поширеним типом поділу називають класифікацію:

- Розважального характеру;
- Азартний ;
- Навчальні для дитини і дорослого;
- Головоломка;
- Для спілкування.

За характером гри

Інтелектуального типу. До цього виду відносяться ігри стратегічного і логічного характеру (Морський бій або шахи). Результат залежить від того, наскільки розумний противник. Перемагає той, хто вміє думати і прораховувати наступні ходи.

Азартного типу. Покликані впливати на сутність гравця і пробуджувати в ньому азарт. Вони засновані на випадковому методі. Переможцем тут стає не спритний, хитрий або розумний, а везучий гравець. Прикладами таких розваг називають нарди, знамениті «кістки», а так само» преферанс і «бридж».

Перевірка на фізичні здібності. Ці змагання покликані перевірити яка швидкість реакції у противника, чи Уважний він.
 

За типом використовуваних предметів:

1. З картами (ВІСТ, преферанс, гвинт, дурень, бридж).
2. З кістками (застосовуються в розвагах типу " Нарди»)
3. З використанням спеціальних пристосувань – дощок) - Шахи, нарди, шашки.
4. Із застосуванням канцелярського приладдя (паперу і олівця) – бики і корови, Морський бій, хрестики-нулики, буриме, Шибениця.
5. Засновані на викладанні цікавих візерунків (доміно, маджонг).

За типом правил:

Розваги, що несуть повну інформацію про гру. У них спочатку встановлені правила про учасників. Це Шахи і шашки.
Ігри, що несуть неповну інформацію. Тут правила даються гравцям на вибір. Це бридж і покер. Кожен противник тут бореться не за команду, а за себе.

 

Настільні ігри для дітей

Якщо батьки не хочуть, щоб дитина годинами просиджував перед монітором комп'ютера або телевізором, правильним виходом буде запропонувати йому настільні ігри. Вони стануть альтернативою неправильному проводженню часу дитини. Такий вид розваги допоможе розвинути спритність і посидючість.

Популярні настільні ігри для малюків – пазли. Вони трудомісткі і прості, складаються з дерева, паперу або м'якої тканини. У міру дорослішання число складових пазла рекомендується додавати. У грі розвивається фантазія і розумові процеси. Так само малюк буде мати уявлення про те, що таке ціле і його частини.

Щоб натренувати увагу і запам'ятовування, варто купити нарди. Примітивний алгоритм дії і нехитрі правила. Змагаються в нарди діти, вік яких більше п'яти років. Ігри Типу ходилок сподобаються малюкові або численної компанії дітей.

На полицях магазинів багато таких розваг, і кожне з них відрізняється тим, як оформлено поле для гри. Кожен з учасників кидає належить йому кубик і рухає по клітинам спеціального поля фігурку. Числа, що з'явилися на межі кубика позначають кількість ходів.

 

Кожен грає за себе

Ігри, що допомагають тренувати координацію рухів малюка і розвивати дрібну моторику дитини побудовані у вигляді конструктора. Дитина вибудовує з нього споруду або вежу. На наступному етапі кожен з супротивників витягує знизу по одному кубику. Під час стежать за цілісністю конструкції і за тим, щоб елементи не розвалили її.

Збільшенню словникового запасу, розвитку творчих здібностей і появи комунікативних навичок допомагають ігри, створені за типом гри "Актівіті".

Правила полягають в тому, що малюки діляться на пару команд з однаковою кількістю осіб в кожній. Після цього кожен з беруть участь в грі, за допомогою намальованої картинки, міміки або жестів пояснює гравцям, що за слово загадано на картці. Завдання супротивників полягає в відгадуванні кількості захованих слів. Після цього вони добираються першими до фінішу.

3. Настільні змагання спортивного характеру - заміна змаганням активних дітей. Різноманітність в дозвілля хлопчиків внесе настільний футбол або хокей. Дітям старшого віку підійдуть змагання, знайомі з дитинства дорослим-шашки, лото, доміно і шахи. Кожен противник тут бореться не за команду, а за себе.

 

Настільні ігри для двох

Настільні ігри розраховані на те, що брати участь в них буде багато людей (два, три або п'ять). Але бувають випадки, коли таке число супротивників неможливо зібрати.

  1. Підійдуть закоханій парі або друзям.
  2. Допоможуть краще дізнатися характер і розумові здібності один одного.
  3. Не потрібна численна команда.
  4. Допоможуть адаптуватися навіть закомплексованим людям.
  5. Додадуть нотку задоволення і затишку в неспішну інтелектуальну дуель зі своїм конкурентом.

Вулик

"Вулик" неймовірно багатий на хитрості і цікаву тактику. Він може захопити гравця на тривалий час. Така розвага полягає в тому, що вибирається фішка, що замінює роль королеви вулика. Так само призначаються інші комахи. Роль комах виконують восьмикутні фішки. Кожен противник тут бореться не за команду, а за себе. Кількість гравців не обмежена.
Королева вулика оточується підданими, а територія захоплюється мурахами, жуками, кониками і павуками. Види комах залежать від того, з якими доповненнями випущений «Вулик». У кожної восьмикутної фішки своя функція. Одні перестрибують через конкурентів (коники), другі ходять по діагоналі, треті змінюють побудову (королева). Шанувальники цієї гри розробляють хитромудрі стратегії і теорії щоб стати великим розвідником бджіл.
 

Калаха

У цю гру любили битися караванники зі Сходу. Такий спосіб провести дозвілля підійде літній парі або тим, хто вже давно в шлюбі. Дітям вона здасться не надто цікавою. Суть полягає в перекладанні камінчиків в лунку, що знаходиться з краю. Ділянки, що залишилися незаповненими, змагається оцінює поглядом. Чіпати камінчики і перераховувати лунки не можна.
Гравців така розвага приваблює естетичним наповненням у вигляді поля з лунками, виконаного з дерева і прикрашеного напівдорогоцінним камінням. Підійде в якості подарунка шанувальникам нард або шахів, на день народження або інша подія.

 

Головоломки

Ці ігри розробляються для одного учасника, хоча з їх допомогою проводяться турніри за участю великої кількості гравців. Матеріал головоломок залежить від того, на що вистачить фантазії і уяви конструктора.

 

Кубик Рубіка

Це куб, що складається з 26 кубиків з пластмаси поменше. Деталі обертаються навколо осі, яка невидна зовні. Кожна сторона представлена своїм кольором, і утворює 54 квадратика. Повернувши сторону цієї головоломки, змінюється місцезнаходження граней між собою.

Мета-повернути куб у вихідне положення. Повинен вийти кубик з одноколірними квадратами. Алгоритм, за допомогою якого збирається така головоломка за мінімальне число ходів, прийнято називати «божественним алгоритмом», а число ходів має максимальне значення – «божественним числом».

Найзнаменитішим способом прорахунку ходів "Кубика Рубіка" називають метод Джесіки Фрідріх. З часів появи цієї цікавої головоломки (магічного куба) продалося триста п'ятдесят млн.примірників такої іграшки і схожих на неї. Проводять змагання.

 

Змійка Рубіка

Виглядає як 24 призми, що утворюють змійку у вигляді трикутника з прямими кутами. Мета - якомога швидше зібрати зі змійки Геометричні фігури схожі на собаку, мишу, кобру і літак. Ця головоломка сприяє розвитку просторового мислення.

 

Настільні ігри для всієї родини

 

Створені для всіх вікових категорій. Дозвілля сподобається і підліткам, і дітям, і дорослим. Такі ігри не надто складні, а процес захопить навіть найменших учасників.
Ця категорія ігор збере сім'ю або друзів разом, адже число учасників становить від трьох до п'яти чоловік. Кожен бореться за себе, а не за команду.
Кожен з гравців відчує себе на рівних з іншими, онук обіграє бабусю, а діти – батьків.
Особливість таких змагань-безконфліктність. У цих змаганнях немає ніяких протистоянь, процес поєдинку проходить в дружелюбності і спокої. Кількість гравців не обмежена.

 

Монополія

У «монополії» можуть брати участь діти і дорослі. Така розвага полягає в тому, що хтось із учасників стає монополістом і переможцем. При цьому він розоряє своїх супротивників-конкурентів. У класичному варіанті» монополії " скуповуються земельні ділянки і на них будується нерухомість.
Брати участь в процесі скупки і будівництва будинків можуть противники, кому вже виповнилося 12 років. Рекомендована кількість учасників "монополії" - від двох до восьми осіб.

Скреббл

"Скреббл" служить хорошим способом урізноманітнити дозвілля. В один і той же час в ній беруть участь дві або чотири людини. Вона сподобається дітям і батькам. Дорослі теж із задоволенням змагаються в»Скреббл". Кожен тут бореться за себе.
Тут діє принцип складання кросворду, тільки букви в слова складаються не на папері, а на спеціальному полі. Мета кожного учасника полягає в зароблянні більшої кількості балів, ніж у протиборчої сторони. "Скреббл" призначений для гри дітей вікової категорії від семи років і старше.

 

Крокодил

Це захоплююче змагання припаде до душі компанії з необмеженою кількістю супротивників. Суть полягає в поясненні слів за допомогою зображення жестами і відгадування їх. Завдання в "Крокодилі" складні. Адже картка може бути зі словом, приказкою, прислів'ям або словосполученням, які не очікує інший учасник. Призначена для людей, які перебувають у віковій категорії від восьми років і старше.

 

Загадки

 

Цей вид змагань припаде до душі всім категоріям: починаючи від найменших і закінчуючи учасниками старшого віку. Кожен противник тут бореться як за команду, так і за себе. Кількість гравців не обмежена.

Сет

Має чотири види характеристик, представлених кольором, заливкою, символами і числом символів. Суть полягає в тому, що на стіл або іншу поверхню розкладаються спеціальні картки.
Після цього учасники беруть набір, що складається з трьох карток і дивляться, яка у них характеристика. Учасники обчислюють набір з однаковою швидкістю. У цьому захоплюючому змаганні важлива швидкість реакції і уважність. Зручність "сету" полягає в тому, що в ньому можна брати участь як компанією, так і одному.

Етта

Суть цього змагання полягає в тому, що кожному гравцеві дається кілька карт. При цьому він повинен запам'ятати ознаки, а так само бачити, як вони розкладені на ігровому полі. Труднощі і хитрість «Етти» полягає в тому, що кожному учаснику доведеться напружитися, перш ніж знайти вигідне місце для своєї картки. Викладають картковий ланцюжок з однаковими або різними ознаками. "Етта" допомагає в розвитку розумових процесів і логіки.

Окийя

Ця захоплююча загадка призначена для двох гравців. Нагадує своєрідні хрестики-нулики, але з часткою загадки. Ігрове поле представлено у вигляді дошки з клітинками. Щоб перемогти в "Окійї", доведеться сильно потрудитися.
Для перемоги в цій грі важливо розвинене логічне мислення, а так само уважність. Брати участь в ігровому процесі можуть діти у віці від семи років і старше. Кількість гравців не обмежена.

Логічні картки

Гра представлена спеціальними картками з логічними завданнями і питаннями. Кожна з них ділиться за рівнями складності. Вибирається рівень, складний або не дуже, виконуються представлені на логічних картках завдання, завдання вирішуються поодинці або влаштовуються змагання на титул найрозумнішого між друзями. "Логічні картки" призначені для вікової категорії дітей старше 12 років.

Катаміно

У "Катаміно" маса загадок з дивовижними рішеннями. Відповіді на такі завдання від простих до найскладніших. Легкими вважаються ті, які призначені для дітей з чотирирічного віку, трохи складніше для тих, кому виповнилося шість років, важкі – від восьми років і старше. Мета гри полягає в заповненні заданої області у вигляді прямокутника зазначеними пентаміно на спеціально призначеному для цього поле. Кількість учасників не обмежена.

 

Настільні ігри з дерева

 

Реліквія для сім'ї, передаються у спадок від батьків до дітей. Дерево міцний, благородний матеріал. Він безпечний і не завдає шкоди навколишній природі.

Гідність

Розвивають логіку і розумові процеси, дитині доводиться багато думати. Вони занурюють супротивників у світ, де присутні тактичні задуми. Але в цей же час процес проходить з легкістю, не напружуючись. Красиво виглядають.

Дженга

"Дженга" представлена у вигляді вежі з дерев'яних брусків, яка росте, іноді падає, а потім знову росте. Так би охарактеризували "Дженгу" маленькі діти, адже це вони головна категорія учасників. "Дженга" допомагає розвивати рівновагу, спритність рук, хитрість, кмітливість і тактичні навички. Малюкам (і навіть дорослим) необхідно викласти башточку і дерев'яних брусків.
Кожен противник тут бореться за себе. Складність полягає в тому, що брусочки виймаються з поверхів, які внизу і доповідаються наверх. Починається процес з вісімнадцятиповерхової башточки і до нескінченності. Кількість учасників не обмежена. Переможцем вважається той учасник, який побудує вежу в два рази вище тієї, з якої почалося будівництво.
На якомусь етапі побудови башточка стає нестійкою, і бере участь в цьому процесі, дістаючи брусочок з середини споруди, може з гуркотом обрушити таку споруду і праці пропадуть даремно. Цей необережний дитина або дорослий тут же вибуває з будівництва «Дженги», а інші учасники продовжують.

 

Стратегія

Такий вид змагань вимогливий до майстерності учасників процесу. Важливими тут є інтелектуальні здібності, за допомогою яких в подальшому визначається переможець і переможений. Відмінність стратегій полягає в тому, що:

  • Правила набагато складніше, ніж в настільних змаганнях.
  • Зі спеціальним балансом, який вже вивірений.
  • Не вимагають удачі або везіння, переможець визначається здібностями.

Заборонена Пустеля

Дитина скучила за веселим сімейним змаганням? Тоді йому потрібно запастися темними окулярами, лопаткою і фішками. У цьому захоплюючому змаганні настільного типу, команда виживає під палючим сонцем пустелі, кидаючи при цьому фішки.

Паровий Осел

Згадайте епоху, коли винаходилися перші паровози. "Паровий осел" познайомить кожного учасника з хитрощами планування і допоможе в розвитку англійських курортів тієї епохи. Розвага "Паровий осел" просто і азартно. Сподобається навіть маленькій компанії, які люблять барвисті карткові битви. Кількість учасників не обмежена.

Токайдо

Набридла похмура погода і дощ за вікном? Дістаньте "Токайдо". Ця розвага настільки заспокійливо і дивно, що сподобається кожному учаснику. Відправляйтеся в захоплюючу подорож по нескінченній Японії разом з»Токайдо".
Кожного з учасників такого процесу захопить захоплюючий і повний небезпек шлях з Кіото в Едо, який прокладений будівельниками ще в одинадцятому столітті. Кожен учасник бореться індивідуально.
Крім того, їм сподобаються мальовничі краєвиди та несподівані зустрічі. Пересуватися потрібно за допомогою викидання кубика з числом на межі, що позначає кількість ходів, зроблених учасником. Змагається рухає пластмасові різнокольорові фішки і відправляється назустріч пригодам. Кількість гравців не обмежена.

Вернуться

Рекомендуемые товары


Рекомендуемые товары